03.12.2022

P9 Proje ekibi 3 Aralık 2022 Cumartesi günü 1004 Projesi’nde yer alan 8 farklı alt proje katılımcılarına yönelik olarak “Ticarileşme Süreçleri, Fikri Haklar ve Patent Süreçleri” başlıklı bir online seminer atölyesi gerçekleştirmiştir. Saat 10.00 – 13.00 arasında 3 oturum şeklinde düzenlenen atölyeyi P9 grubu araştırmacısı, öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Oğuz ve bursiyer İlayda İleri gerçekleştirmişlerdir. Atölyeye bütün proje gruplarının temsilcileri katılarak 1- Patent ve Faydalı Model Hukuku, 2- Marka ve Tasarım Hukuku ve 3-Sınai Hakların Ticarileştirilmesi başlıklarında bilgilendirilmişlerdir.

05- 08.10.2022

2.Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, 5-8 Ekim 2022 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi salonlarında ve online olarak düzenlenecektir.

Kongrede Türkiye’de Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının Toplumsal, Ruh Sağlığı, İktisadi, Hukuki ve Etik Etki başlığındaki Tübitak 1004 Projesini yürüten P9 grubundan Prof. Dr. Çiler Dursun, Prof. Dr. Arzu Oğuz ve İlayda İleri, Doç. Dr. Ömer Faik Anlı ve Dr. Nilay Ünsal da 7 Ekim Cuma günü bir panel ile yer alacaklardır. Kongredeki proje çalışmalarından yapılan sunumlar https://medheacom.org/Salons/BilimselProgram adresinde topluca yer almaktadır. Panelin programı aşağıdaki gibidir:

7.10.2022 – ANATOLIA SALONU

Panel: Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının Toplumsal Etkileri

14:45 – 16:00

Panel Başkanı: Prof. Dr. Çiler Dursun

(Anlara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü)

– Türkiye’de Hasta Bireylerin Kök Hücre Tedavilerine Yönelik Yaklaşımı

14:45 – 15:00

(Prof. Dr. Çiler Dursun – Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü)

-Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının İktisadi Değerlendirmesi: SMA Hastalığı Örneği

15:00 – 15:15

(Dr. Nilay Ünsal)