HAKKIMIZDA

Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları ve Uygulamaları başlıklı Proje, Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü (KHE) ‘nün Araştırma Programı Yöneticisi Kuruluş olarak liderlik yaptığı ve kök hücre araştırma ve uygulamaları alanında Türkiye’de ve  dünyada çığır açıcı tıp araştırma ve uygulamalarını gerçekleştirecek olan 48 ay süreli kapsamlı bir projedir. Bu Proje, Tübitak 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında desteklenmektedir. Bünyesinde 9 farklı Proje Modülü ve 4 Araştırma Programı Yürütücüsü Kuruluş bulunmaktadır. Yürütücü kuruluşlar:

• Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi (SBÜ-UYGAR)
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hücresel Tedavi ve Kök Hücre Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTEM)
  • Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • İntergen Genetik Hastalıkar Tanı Araştırma ve Uygulama Merkezi Ltd.Şti.

Bu Proje, büyük ölçekli ve çok ortaklı konsorsiyum yapısında bir araştırma projesidir. Birbiriyle kök hücre tedavisi alanındaki gelişmeleri gerçekleştirecek 8 farklı tıp projesinden ve bu gelişmelerin sosyo kültürel iktisadi etik-hukuki  etkilerini saptamaya yönelik sosyal bilim projesinden oluşmaktadır. Her bir proje, hedefleri doğrultusunda çalışmalarını örgütleyip sürdürmekte ve aynı zamanda süreç paylaşımı ile de projeler arasında bir sinerji yaratılmaktadır.

Türkiye’nin Rejeneratif ve Restoratif Tıp Alanında önde gelen üç Üniversite ve ilgili Uygulama ve  Araştırma Merkezleri, araştırma  altyapılarını Re-Tıp  Platformu kapsamında birleştirerek 48 aylık proje süresinde THS 3-6 arası çalışmaların gerçekleştirilmesine öncülük etmektedir. Platform kapsamında ayrıca Türkiye’den 8, yurtdışından 5 Yükseköğretim kurumundan araştırmacı ve danışmanlar görev almaktadır