AKADEMİK TOPLANTILAR

31 Mayıs – 03 Haziran 2023 Paris / FRANSA

29th Annual ISCT Meeting

Tübitak 1004 Projesinin P2 Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Hüseyin Avcı “29th Annual ISCT Meeting” kapsamında “Mesenchymal Stem/Stromal Cells: CLINICAL-GRADE HUMAN SYNOVIAL FLUID-DERIVED MESENCHYMAL STEM CELLS FOR DEGENERATIVE MENISCUS THERAPY” başlıklı poster sunumu gerçekleştirdi.

 

4-5 Mayıs 2023

IX. Sağlık İletişimi Sempozyumu – İZMİR

Tübitak 1004 Projesinin P9 Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Çiler Dursun ve bursiyer Yankı İpek Dolunay İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı İşbirliği ile 4-5 Mayıs 2023’te İzmir’de düzenlenen “IX. Sağlık İletişimi Sempozyumunda” iki bildiri sundular. Çiler Dursun “Türkiye’de Kök Hücre Tedavilerine Yönelik Yaklaşımların Hastaların Sosyo-Ekonomik Koşulları Bağlamında Karşılaştırılması” başlıklı bildiriyi sunarken Yankı İpek Dolunay “Hasta Yakınlarının Kök Hücre Tedavisine Yaklaşımlarının Bölgeler Arası Karşılaştırmalı Analizi” başlıklı bildiriyi sundu. Böylelikle sosyo-kültürel, iktisadi, ruh sağlığı, etik ve hukuki etki değerlendirme çalışmasının bulguları paylaşılmaya devam edildi.

 

15 Ekim 2022

Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının Toplumsal Etkileri Projesinin İlk Bulguları Uluslararası Kongrede Sunuldu.

Ankara Üniversitesi’nin yönetici üniversite olduğu ve Tübitak 1004 Yüksek Teknoloji Platformları programı tarafından desteklenip Kök Hücre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günhan Gürman tarafından yönetilen Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları ve Uygulamaları başlıklı konsorsiyum yapısındaki projenin alt projelerinden olan “Türkiye’de Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının Sosyo Kültürel, Ruh Sağlığı, İktisadî, Hukuki ve Etik Etki Değerlendirmesi” başlıklı multidisipliner projenin ilk saha çalışması bulguları Anadolu Üniversitesi’nin ev sahibi olduğu 2. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Kongresi’nde 5 – 8 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen bir panel ile kamuoyu ile paylaşıldı.

7 Ekim 2022 tarihinde yapılan “Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının Toplumsal Etkileri” başlıklı çevrimiçi panelde alt proje yürütücü Prof. Dr. Çiler Dursun (İLEF) “Türkiye’de Hasta Bireylerin Kök Hücre Tedavilerine Yönelik Yaklaşımı” başlığında, araştırmacılar Prof. Dr. Arzu Oğuz ve bursiyer Arş. Gör. İlayda İleri (Hukuk Fakültesi) “Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarında Ar – Ge İnovasyon ve Buluşların Ticarileşmesi Sorunu” başlığında, Doç. Dr. Ömer Faik Anlı (DTCF) “Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının Olası Etik Sorunları ve Bunun Bilim Algısına Etkisi” başlığında ve Dr. Nilay Ünsal (SBF) “Rejeneratif ve Restoratif Tıp Uygulamalarının İktisadi Değerlendirmesi: SMA Hastalığı Örneği” başlığında birer bildiri sunarak, multidisipliner araştırmanın ilk bulgularını sergilediler. Araştırmada halen farklı illerdeki hastaların, hasta yakınlarının ve sağlık personelinin kök hücre tedavilerine yönelik yaklaşımları saha çalışmaları ile derlenmeye devam edilmektedir.

Kongrenin çevrimiçin panel ve bildirilerinin kayıtları https://medheacom.org/ adresinden kayıt yapılarak izlenebilmektedir.

 

22-24 Eylül 2022

Elektrokimya Tabanlı Taşınabilir Yenilikçi Biyosensör Geliştirilmesi ve Uygulamaları Başlıklı Projeden Uluslararası Poster Yayınlandı

1004 Projesi kapsamındaki “Elektrokimya Tabanlı Taşınabilir Yenilikçi Biyosensör Geliştirilmesi ve Uygulamaları” başlıklı ve Aselsan’ın Yürütücü olduğu alt projeden MSNG-2022  9th International Conference On Materials Science and Nanotechnology For Next Generation uluslararası kongresinde “Production of Carbon Quantum Dots and Their Flexible Sensor Applications” başlıklı poster sunumu yapıldı.

 

8 MART 2022

Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları ve Uygulamaları Projesi kapsamında, P7 Modülünde Yürütücülüğü üstlenen ve Aix-Marseille University, Medical School’da çalışmalarını sürdüren Prof.Dr. Michel Pucéat, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 8 Mart 2022 tarihinde Seminer “A novel approach to regenerate  failing right ventricle in a pig model of repaired Tetralogy of Fallot” başlığını taşıyan bir seminer verdi.